ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Υπνοθεραπεία:/ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 2017-11-28T17:40:20+00:00

Στη σελίδα μας υπάρχουν κάποιες απαντήσεις σε στα πιο συχνά ερωτήματα που έχουν προκύψει όσον αφορά την Υπνοθεραπεία. Εάν το ερώτημα σας δεν υπάρχει μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ή ακόμη και να κλείσετε ένα ραντεβού δωρεάν για να γνωρίσετε πώς μπορεί η Υπνοθεραπεία να σας βοηθήσει. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε!

Συχνές Ερωτήσεις

Η Υπνοθεραπεία είναι μία συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος. Χρησιμοποιεί την Ύπνωση, για να επικοινωνήσει με το Υποσυνείδητο σχηματίζοντας ένα ασφαλές πεδίο για να δημιουργήσει θετικές αλλαγές στη ζωή μας. Υπάρχουν πολλές τεχνικές, πολλά είδη και πολλές εφαρμογές της Υπνοθεραπείας. Όλα όμως έχουν κάποια κοινά γνωρίσματα: 1) Θέληση για αλλαγή, 2) μια βαθειά χαλαρωτική κατάσταση συγκεντρωμένης εστίασης, 3) σύνδεση του συναισθήματος με το λόγο και τον οραματισμό.

Οι θεραπευόμενοι που βρίσκονται σε κάποιο στάδιο της ύπνωσης δεν υπόκεινται στην βούληση του Υπνοθεραπευτή, έχουν απόλυτη ελευθερία και διατηρούν τις αισθήσεις τους. Η συνεδρία γίνεται με διάλογο κατά τη διάρκεια της ύπνωσης και έλεγχο της κατάστασης.

Περισσότεροι από το 90% του πληθυσμού μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους να μπουν σε κατάσταση ύπνωσης ακολουθώντας την καθοδήγηση του Υπνοθεραπευτή τους. Βασική προϋπόθεση για να μπει κάποιος σε κατάσταση ύπνωσης είναι να το θέλει. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την θέληση του θεραπευόμενου.

Όχι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Αν δεν μιλήσεις στον θεραπευόμενο , που βρίσκεται σε κατάσταση ύπνωσης για κάποια λεπτά, θα επιστρέψει στην συνήθη κατάσταση εγρήγορσης. Λιγότερο συχνά, μπορεί να είναι έτοιμος να κοιμηθεί για λίγο, αν δεν του μιλήσεις καθόλου! Ποτέ όμως δεν κοιμήθηκε κανείς με την κλασσική έννοια του ύπνου στην ύπνωση.

Η ύπνωση δεν είναι o ορός της αλήθειας. Δεν θα αποκαλύψετε καμία πληροφορία που δεν θα αποκαλύπτατε σε κατάσταση εγρήγορσης. Όταν βρίσκεστε σε κατάσταση ύπνωσης τόσο ο εγκέφαλος όσο και η σκέψη σας λειτουργούν κανονικά και έχετε πάντα επιλογή.

Αντίθετα, μετά την ύπνωση, όλοι θυμούνται τα πάντα. Σε αντίθεση με τις ταινίες του σινεμά, όπου ο δολοφόνος είχε λάβει κρυμμένη εντολή να πυροβολήσει κάποιον! Αυτά συμβαίνουν μόνο στη φαντασία του συγγραφέα της ταινίας. Αν μάλιστα υπάρχει αμφιβολία, η κάθε συνεδρία μπορεί να ηχογραφηθεί!

Η ύπνωση δεν έχει άμεση σχέση με τη χαλάρωση. Απλά η χαλάρωση βοηθάει στο να επιτευχθεί η ύπνωση. Αποτελεί ένα εισαγωγικό τμήμα της μεθόδου για την εισαγωγή στην ύπνωση, αλλά δεν είναι ύπνωση. Επιπλέον εάν ο Υπνοθεραπευτής το κρίνει σκόπιμο μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί η χαλάρωση για την εισαγωγή στην ύπνωση αλλά άλλες μέθοδοι (αναπνοές, στιγμιαία ύπνωση…)

Ναι, παρόλο που τα μάτια σας θα είναι κλειστά, οι υπόλοιπες αισθήσεις σας θα είναι περισσότερο ανεπτυγμένες κατά τη διάρκεια της ύπνωσης. Οι θεραπευόμενοι αντιδρούν μεβάση τις δικές τους αρχές και ηθικές αξίες.

Όχι, έχετε τον έλεγχο σε κάθε περίπτωση και μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας ανά πάσα στιγμή.

Η υπνοθεραπεία έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε Ευρωπαϊκά κέντρα για την επίλυση: Ψυχολογικών και συναισθηματικών προβλημάτων Πληθώρα ιατρικών παθήσεων Εκπαίδευση Διαχείριση άγχους σε επίπεδο προσωπικό και επαγγελματικό Υγιή όρια και ανθυγιεινές πεποιθήσεις
Η Υπνοθεραπεία χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την θεραπεία ψυχολογικών και ψυχοσωματικών παθήσεων στην οποία ο υποβαλλόμενος έχει πάντα τον έλεγχο και δεν έχει καμία σχέση με τον Υπνωτισμό.

Η ύπνωση είναι οικονομικότερη από την κλασσική ψυχανάλυση, και πολλά άλλα είδη ψυχοθεραπείας και αυτό γιατί λόγω της ταχύτερης πρόσβασης στο υποσυνείδητο φτάνουμε στην ρίζα του προβλήματος έχοντας θεαματικά αποτελέσματα θεραπείας σε εντυπωσιακά σύντομο χρόνο.

Υπνοθεραπεία ερωτήσεις απαντήσεις
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ