«Πολλοί θεραπευτές υποστηρίζουν ότι οι αρνητικές εμπειρίες δεν αποθηκεύονται μόνο στον εγκέφαλο, αλλά αποθηκεύονται και σε κάθε κύτταρο του σώματός μας και μπορούν να μεταδοθούν από γενιά σε γενιά». – Έβελιν Αϊνχάουζερ

Αυτό υποστηρίζεται και από την επιγενετική. Για παράδειγμα, υπάρχει μια έρευνα που έγινε με ένα ποντίκι. Έβαλαν το ποντίκι να μυρίσει άνθη κερασιάς. Είναι μια γλυκιά μυρωδιά, αλλά μόλις το ποντίκι ήρθε σε επαφή με τη μυρωδιά έπαθε σοκ. Έτσι, κάθε φορά που μύριζε αυτή τη γλυκιά μυρωδιά, πάθαινε σοκ. Κάποια στιγμή το ποντίκι εκδήλωσε φόβο. Ήξερε ότι μόλις έρθει η μυρωδιά θα ερχόταν και το σοκ. Παρατηρήθηκε ότι οι απόγονοι αυτού του ποντικιού, ακόμα κι αν δεν είχαν μυρίσει ποτέ άνθος κερασιάς, είχαν μια αντίδραση φόβου σε αυτό.

Αυτό λοιπόν πέρασε στην επόμενη γενιά. Αλλά αυτό που πραγματικά θέλω να τονίσω είναι ότι μπορεί να έχει προγραμματιστεί να φοβάται, αλλά αυτό δεν είναι μόνιμο καθώς η επιγενετική αλλάζει ανάλογα με το περιβάλλον και την αντίληψη.

Αν οι άνθρωποι λένε “ωχ, τα γονίδιά μου είναι προγραμματισμένα και δεν έχω κανέναν έλεγχο και επειδή πήρα αυτό το πρόγραμμα είμαι θύμα”, πρέπει να πω, “Δεν με νοιάζει τι πήρες, μπορείς να αλλάξεις τα πάντα γιατί αυτό είναι η επιγενετική“.

Δεν χρειάζεται να μείνετε με το παλιό πρόγραμμα, μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας και μπορείτε να αλλάξετε και τα γονίδιά σας. Όπως είπα, ακόμα και σε οκτώ ώρες διαλογισμού τα γονίδιά σου αλλάζουν. Έτσι, εάν αρχίσετε να ενημερώνετε τους ανθρώπους ότι μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά τους και ότι μπορούν να είναι ισχυροί, τότε υπάρχει μια ευκαιρία να βελτιώσετε την υγεία στον πλανήτη.

Αν τους πείτε ότι είναι θύματα και δεν έχουν στην πραγματικότητα καμία δύναμη, τότε αφαιρείτε την υγεία του πλανήτη γιατί κάποιος θα βγάλει πολλά χρήματα κρατώντας ανθρώπους θύματα. Οι φαρμακευτικές εταιρείες παρεμποδίζουν την υγιεινή διατροφή και οτιδήποτε μπορούν οι άνθρωποι να ενδυναμώσουν τον εαυτό τους. Και κρατούν το κοινό μακριά από το να αυτοδυναμωθεί, γιατί όσο το κοινό αισθάνεται θύματα, θα είναι πελάτες. Αλλά αν το κοινό ξέρει ότι μπορεί να αλλάξει τις πεποιθήσεις του, τα πρότυπα και τα γονίδιά του, δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Πηγή: Bruce Lipton